mapbox

san francisco, ca

The design for the new Mapbox headquarters in Downtown San Francisco evokes a sense of openness and elegance that is dramatized by the use of a sleek black and white material palette, emphasized by the restrained use of color strategically placed throughout the office.

The team established a simple design concept to help drive the project: total visual transparency with total audible privacy. To create this transparency through the entire floorplate the team established a series of pockets within the interior conference and huddle rooms that allow visual connection throughout the space, without sacrificing privacy. A minimal palette of materials and a limited selection of color, also provides visual interest that draws the eye from one space to another.

To meet the challenge of ensuring the design intent remained intact under a tight time-line and within budget, Revel worked in close coordination with the contractor from the early stages of design through project completion. Rigorous pricing exercises and product research were essential in order to refine product selection, and thus resulting in minimal change orders having to occur in the field – saving on schedule and budget. The end product is a cohesive space with striking attention to detail.

Project Details

Client

mapbox

Location

san francisco, ca

Program

open office, all-hands meeting space, breakroom, conference rooms, huddle space, meditation room, lounge cafe,

Size

30,000 sq ft

Credits

photography by garrett rowland photography

Share

Related Work